Forside Kontakt os Sitemap
Nyheder Katalog Pdf kataloger Hamelin koncepter Miljø og kvalitet Download og info Om Hamelin Pressekontakt

Canson® - Papiers d'inspiration depuis 1557

Papir til kunst
1557 croquis.jpg

Akvarel
En teknik der var kendt af egypterne allerede i det andet århundred før Kristi fødsel og som har været brugt lige siden.
De væsentligste egenskaber ved akvarelmaling er gennemsigtigheden og lyset: Arbejdet foregår ved løbende at male i semi-transparente farver. Papirvalget er af allerstørste vigtighed, da akvarellen laves med brug af meget vand, og papiret skal derfor være i stand til at opsuge vandet uden at blive deformeret og uden at farverne løber ud.
Papirets hvidhed spiller også en vigtig rolle, enten ved at være synlig igennem et lyst farvelag, eller ved, at fungere som den hvide farve, der ikke findes i akvarel.
 
Canson® tilbyder et bredt udvalg af akvarelpapir i løsark, blokke og albummer, i 100 % bomuld eller cellulose med et fællespunkt: En meget god stabilitet selv ved meget brug af vand og en yderst god korrigérbarhed (papirets evne til at blive vasket med pensel for korrektion).
 
Olie og akryl
Olien fik sin udbredelse i det 15. århundred mens akrylmalingen tilhører 1950'erne. De to typer – ofte kaldet våd teknikker – har enkelte fællestræk. De er begge uigennemsigtige og klæbrige. De kræver også begge papir med stor gram vægt.
 
 
Tegning
Tegning er en grundlægende disciplin, der dækker over utallige teknikker - blyant, kul, pastel, okkerkridt mv. - og en uendelig mængde metoder. Tegning bruges ofte i studier, og er en disciplin for sig, der anvendes af de allerstørste kunstnere. Sortimentet af Canson® tegnepapir dækker alle disse teknikker og krav.
 
Grafisk kunst
Den grafiske kunst strækker sig fra begrebet beaux-art til tegneserier, design, illustration og grafisk design.
Sortimentet Canson® Arts Graphiques omfatter blandt andet kalkér-, layout-, Bristol-, og Plume-® ,karton.
 
Skolepapir
Canson® forhandler et udvalg tilpasset skolebehovene i alle de lande, hvor mærket er til gængeligt: tegneblokke, kalkérpapir, millimeterpapir, klassesæt mv.
 
Løs ark
Løse ark af hvidt papir til tegning, farvede papirark til at lime, klippe og klistre, og alt papir der bruges i billedkunst undervisningen findes i Canson® sortimentet.
 
 

Forside Kontakt os Sitemap